Kantoornieuws

In onze wetgeving verandert nogal eens iets. Nieuwe regels, wetten en verplichtingen. Andere bijtelling, aftrek of aangifte. Hummel & Hummel houdt alles vanzelfsprekend bij, maar wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag op de hoogte blijft. Zo kunt u met ons meepraten, met ons werk meekijken en een goede sparringpartner zijn.

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2019

Voor het opstellen van uw aangifte hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk aan te leveren, hebben wij bijgaande vragenlijst opgesteld. Wij verzoeken u de gegevens, voor zover van toepassing, in te vullen en de gevraagde stukken mee te sturen.

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2019

Lees meer

Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht

Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht

De vraag hoelang de administratie voor de belastingdienst moet worden bewaard wordt vaak aan ons gesteld.

De belastingdienst heeft een mooie folder gemaakt over de bewaarplicht en de geautomatiseerde administratie en die folder hebben we op onze website geplaatst.

Daarin leest u ook bijvoorbeeld dat het goed is om bij een email met een factuur als bijlage ook de oorspronkelijke email te bewaren. U leest dit terug op bladzijde 6 van de folder.

Veel leesplezier.

Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht

 

Lees meer

Wet Arbeidsmarkt in Balans

WAB to do

Beste Relatie,

Met ingang van 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van toepassing; een wet met verstrekkende gevolgen voor u en uw personeel.

De overheid wil dat vaste contracten minder vast worden en dat flex contracten minder flex worden. De WAB moet dat mogelijk gaan maken. U kunt in de toekomst makkelijker afscheid nemen van uw mensen met een vast contract. Wel gaat u dat meer geld kosten. Ook gaat het afscheid nemen van mensen met een tijdelijk contract u straks geld kosten. Dat is nu niet zo. Ook andere kosten van het hebben van flex personeel of het inhuren ervan nemen toe.

Lees meer

RB-special Prinsjesdag 2019

Tijdens Prinsjesdag is het belastingplan 2020 openbaar gemaakt. In samenwerking met Fiscaal heeft het RB de voorgestelde maatregelen voor u samengevat in de RB-special Prinsjesdag 2019.

RB-Special Prinsjesdag 2019

 

Lees meer

Fiscaal Actueel 2019 kwartaal 2

Eens per kwartaal verschijnt ‘Fiscaal Actueel’, een uitgave van het Register Belastingadviseurs vol met actuele en praktische artikelen.

Fiscaal actueel 2019 2e kwartaal

 

 

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.

Aangesloten bij:

hummelenhummel rb

hummelenhummel noab

sbrconnected

Bel mij terug

Ongeldige invoer

Vul uw telefoonnummer in aub

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer