Kantoornieuws

In onze wetgeving verandert nogal eens iets. Nieuwe regels, wetten en verplichtingen. Andere bijtelling, aftrek of aangifte. Hummel & Hummel houdt alles vanzelfsprekend bij, maar wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag op de hoogte blijft. Zo kunt u met ons meepraten, met ons werk meekijken en een goede sparringpartner zijn.

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2018

Voor het opstellen van uw aangifte hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk aan te leveren, hebben wij bijgaande vragenlijst opgesteld. Wij verzoeken u de gegevens, voor zover van toepassing, in te vullen en de gevraagde stukken mee te sturen.

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2018

Lees meer

LET OP: BTW verhoging per 1 januari 2019

LET OP: BTW verhoging per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 wordt het verlaagd BTW-tarief verhoogd van 6% naar 9%. In dit artikel worden de belangrijke punten beschreven waar u als ondernemer rekening mee moet houden bij aan en verkoop.

Let op:

- Prestaties onder het verlaagd BTW-tarief die in december 2018 zijn verricht maar pas in 2019 worden gefactureerd zijn belast met 9% BTW. Voorkom dit door in 2018 de factuur uit te reiken. Op facturen die worden uitgereikt in 2018 moet 6% BTW in rekening worden gebracht;

- Producten die tegen het huidige 6%-tarief zijn aangekocht en die na 31 december 2018 geretourneerd worden, moeten met toepassing van het tarief van het 6% -tarief gecrediteerd worden. Bij vraag 1c van de BTW aangifte moet dan een negatief bedrag worden ingevuld.

BTW verhoging

 

 

 

Lees meer

Fiscaal Actueel 2018 kwartaal 4

Fiscaal Actueel 2018 kwartaal 4

Eens per kwartaal verschijnt ‘Fiscaal Actueel’, een uitgave van het Register Belastingadviseurs vol met actuele en praktische artikelen.

Fiscaal actueel 2018 4e kwartaal

 

Lees meer

VTCamp mede dankzij Hummel & Hummel weer een groot succes!

VTCamp mede dankzij Hummel & Hummel weer een groot succes!

Mede door Hummel & Hummel hebben de jeugdleden van VTC Woerden weer het leukste volleybalweekend van het jaar kunnen beleven.

Lees meer

Hummel en Hummel digitaliseert uw documentenstroom

Hummel en Hummel digitaliseert uw documentenstroom

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van digitalisering. Ook wij hebben gekeken op welke manier wij sneller en efficiënter digitaal uw boekhouding kunnen verwerken. Wij maken daarom sinds oktober 2016 gebruik van onze "nieuwe medewerker" Elvy.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste fiscale nieuws.

Aangesloten bij:

hummelenhummel rb

hummelenhummel noab

sbrconnected

Bel mij terug

Ongeldige invoer

Vul uw telefoonnummer in aub

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer